Виж какво е значението на всеки плод според Фън шуй

Фън шуй

Фън шуй енергията на плодовете е енергия на плодородието. Използването на специфични плодове в традиционните приложения на фън шуй често се диктува от класификации от древните текстове като специфични символи на дълголетие, богатство, просперитет, плодородие и т.н.

В това древно учение често се обръща внимание на цветовете, броя и символиката на определени плодове.

Един от най-популярните символи плодове е прасковата. Тя символизира безсмъртието. Свързва се с богатство, здраве, изобилие и дълголетие. Прасковата е и символ на любовта и брака.

Праскови

Тъй като нарът е пълен със сочни семена, той символизира плодородието във фън шуй и се използва като "лекарство" за фертилност. Нарът също символизира щастието в семейството и се приема като носител на добър късмет за потомците.

нар

Във фън шуй гроздето символизира изобилието от храна, което означава изобилие от материално богатство.

Грозде

Ябълката пък винаги е била свързвана с мир, добро здраве и хармония в дома на човека. Една от причините е фактът, че на китайски думата за ябълка звучи като думата мир. Червените ябълки се считат за изключително благоприятни за семейството.

Ябълки

Звукът на китайската дума за ананас е близо до звука на късмет, който идва по пътя ти, така че ананасът се е превърнал в популярен традиционен фън шуй символ на богатство, късмет и просперитет.

Ананас

Популярността на портокалите в традиционните приложения на фън шуй се обяснява с освежаващия и чист аромат, както и с оранжевия цвят. Често се препоръчва да имате 9 портокала в хола или кухнята за добър късмет и просперитет. Смята се, че цитрусовите плодове могат да отстранят лошия късмет, затова портокали заедно с мандарини и лайм често се използват в традиционните фън шуй приложения.

Портокали

Най-добре е да използвате пресни плодове, за да се възползвате от техните специфични енергии, но при невъзможност се допуска и използването на картини или статуетки, изобразяващи плодове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати