Този Готвач върна звездата на Мишлен! Вижте причината

Този Готвач върна звездата на Мишлен! Вижте причината
Снимка: Twitter
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Уличен готвач получи звезда Мишлен, но реши да я върне. Причината на 72-годишната бивша шивачка е доста основателна.

Звездите Мишлен са едно от най-високите признания в кулинарната индустрия. За тях мечтае всеки луксозен гурме ресторант. Световното признание обаче обърка живота на горката женица, която е собственик на малко заведение за хранене в Банкок.

Готвачката Джей Фай впечатлява кулинарните среди със специалитета си – омлет от раци. Заведението ѝ е единственото в Банкок, което има звезда от френската компания. Екипирана със скиорски очила, които я пазят от пръски гореща мазнина и са нейна запазена марка, тайландската майстор готвачка по цял ден бди над уок тигана.

Скромната улична закусвалня бързо се превърна в хит. Джей Фай обаче търпи само негативи от световната си слава. След като получава звездата Мишлен, опашките от желаещи да я видят лично се извиват на метри от входа. Наред с това обаче са я забелязали и данъчните.

Кулинарният шеф има и друг проблем. Оказва се, че повечето хора просто искат да се снимат с нея и прословутите ѝ очила, но не и да опитат от ястието ѝ. Напливът и резервациите в заведението обаче не стихват. Това накарало дъщерята на Фай да напусне работа и да се отдаде изцяло на ресторанта на майка си. За съжаление цялата работа не повишила доходите им, защото коства и много разходи.

Многото негативи накарали Фай да поиска да върне звездата - за да бъде всичко по старо му и спокойствието в ежедневието ѝ да се възцари отново. За нея Мишлен не значи нищо – истинското признание идва от хората, които ѝ благодарят за прекрасното ястие. Това е равносилно на милион звезди.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати