5 съществени причини да пиеш чай от невен! Виж кои са, за да си здрав

1 от 5 Снимки

1. Срещу кисти


На първо място, народната медицина отдавна препоръчва да се пие чай от ароматната билка при кисти. Една супена лъжица наронен цвят от невен се сварява в 400 милилитра вода. Запарва се за 15 минути и се прецежда. Пийте по една чаена чаша на гладно сутрин и вечер в продължение на месец и половина. След всеки прием на природното лекарство хапнете и не излизайте от вкъщи гладни.

Невенът е не само красиво цвете, но и един от онези природни дарове, с които можем да лекуваме редица заболявания.

В на вид крехкото растение има изключително високо съдържание на полезни вещества като каротиноиди, рубиксантин, ликопен, флавохром, флавоксантин, които могат да направят чудеса за подобряване на здравословното ни състояние.

Отделно от това в цветовете на билката има въглеводороди от парафинов тип, сапонин, смоли, фитонциди, растителни протеини, флавоноиди, гликозид календилозид, следи от алкалоиди, тритерпендиоли, органични киселини – ябълкова, пентадецилова, салицилова, както и аскорбинова и етерично масло.

Комбинацията от всички тези елементи прави чая от невен природен дар за здраве с уникални качества, който може да се справи с редица сериозни заболявания.

Разгледайте галерията и разберете кои са основните 5 състояния, при които чаят от невен ще ви помогне значително.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати