Топ 5 на сирената, по които целият свят е луд

1 от 5 Снимки

1. Пармезан


Емблематично италианско сирене, което се приготвя от краве мляко. Настърганият пармезан е класическа добавка към пици, спагети, брускети и други тестени изкушения. Идеална добавка е и към салати.

Сиренето е една от най-разпространените и стари храни в света. Още в древни времена са се приготвяли такъв тип млечни продукти.

Не може да се каже категорично кога и къде точно се е приготвило за пръв път сирене, но според науката има достатъчно доказателства, че населението на Европа е консумирало сирена още преди епохата на Римската империя.

В зависимост от произхода и съставките си съществуват най-различни сирена, които се различават по ухание, твърдост, вкус, цвят.

Някои от тях са идеални за сандвичи и плата, а други са толкова меки, че се използват за направата на десерти като чийзкейк например.

Има сирена, които са доста странни и малцина се престрашават да ги опитат. Такова е сиренето Casu marzu, което съдържа ларви и определено не е за всеки вкус.

Но пък има много други сирена, които целият свят обожава. Вижте в галерията ни кои са те и ако не сте опитвали някои от тях още, непременно го направете при първа възможност!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати