Вижте кой ще е вкусът на 2018 година

1 от 12 Снимки
Салата със смокини

След като стана ясно, че ултравиолевото ще е най-модерната багра на тази година, е време да съобщим и кой ще е най-актуалният вкус. Оказва се, че хитът на 2018-та ще е смокинята. Това обяви швейцарска компания прогнозирайки, че през следващите месеци ще срещаме все по-често вкуса на сочния плод.

Смокинята е плод, който си пробива все по-голям път на пазара. Проучванията показват, че през последните пет години продуктите с нейно ухание са станали значително повече.

Ако искаме да сме по-точни, трябва да подчертаем, че стоките със смокиня са се увеличили с цели осемдесет процента, съобщава изданието Гардиън.

Тази тенденция е сред основните причини щвейцарският бранд Firmenich да посочи, че вкусът на смокини ще е доминиращ през 2018 година.

Друга причина е фактът, че в социалните мрежи могат да се видят все повече кулинарни фотографии, изобразяващи специалитети със смокиня. Само в Инстаграм до този момент има около 1 млн. публикации с такъв хаштаг.

Кулинарните блогъри избират да работят с този продукт, тъй като освен вкусен е и много свеж. Той придава колорит на различните специалитети и ги прави още по-примамливи.

Любителите на здравословното хранене пък обичат смокините, тъй като те са полезни за костите, сърцето и храносмилателната система. Смята се също така, че предпазват от развитие на ракови заболявания, анемия и затлъстяване.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати