Тези подправки са задължителни в кухнята ти! Виж защо

1 от 4 Снимки

1. Розмарин


Подправка, която дарява с несравнимо ухание любимите ни ястия с риба, картофи или телешко. Но розмаринът притежава много повече от приятен аромат. Той е подобрява паметта, предпазва от болест на Алцхаймер и инсулт.

Високата умствената активност и пълноценното хранене стоят в основата на добрата памет. За да работи мозъкът ви на пълни обороти, трябва да консумирате повече храни, богати на омега-3 и омега-6 мастни киселини, както и витамин К и витамин Е.

Те се съдържат в храни като сьомга, орехи, бадеми, авокадо, домати, броколи, бобови растения, пълнозърнести култури, боровинки. Разбира се, с изброените продукти списъкът на храните, подсилващи паметта, не приключват.

Ако разгледате галерията ни ще откриете ароматни подправки, които също биха допринесли за работата на мозъка. Те присъстват във всяка градина и лесно могат да бъдат открити на пазара. Така че бързо бихте могли да се сдобиете с тях.

Използвайте ги, когато готвите, не само за да придадете ухание на любимите си гозби, но и да за да се радвате на надеждна памет.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати