Храните, които ни убиват бавно, но продължаваме да ядем!

1 от 10 Снимки

1. Маргарин


Тази мазнина се използва широко при приготвянето на печива и сандвичи. Но редица изследвания са доказали, че маргаринът е изключително вреден, тъй като причинява сърдечни проблеми, нервни пристъпи и инсулинова резистентност. Увеличава и опасността от развитие на ракови образувания.

Днес е по-лесно от всякога да се сдобием с различни храни, за чието съществуване досега не сме и предполагали. В търговските вериги ни очакват всевъзможни апетитни стоки, коя от коя по-лъскави и примамливи.

На всеки ъгъл има закусвални, предлагащи дюнери, бургери, пици, сандвичи, понички. И без съмнение бързото хранене е много удобно, защото е вкусно и не изисква никакви усилия от наша страна.

Но вече за никого не е тайна, че така нареченият фаст фууд има и тъмна страна, защото води до затлъстяване, хранителни смущения и много други здравословни проблеми.

Всъщност голяма част от продуктите на пазара са вредни и бавно ни убиват. Консумацията им се свързва с голям брой заболявания, които нерядко ни причиняват преждевременна смърт.

Затова е добре да знаем кои са тези храни и да ги избягваме, колкото и да сме свикнали с присъствието им на трапезата ни.

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати