Трите най-добри храни за женската красота! Не пропускайте да ги хапвате

1 от 3 Снимки

1. Моркови


Те спомагат не само за подобрение на зрението ни, но и за по-красива кожа. Най-простото обяснение за това, е че морковите са оранжеви и ако ядем по-обилно количество от тях, пигментацията на кожата се променя и получаваме красив тен.

В тях се съдържа каротин или още наричан провитамин А – от всички зеленчуци морковът има най-голямо съдържание на този витамин. Най-богати на каротин са морковите с по-наситен оранжев цвят. Те са като естествена козметика за кожата ни, тъй като каротинът спомага за изработването на ретинол от нашето тяло, който се използва като основна съставка в много от козметичните продукти.

За никого не е тайна, че здравословните храни помагат на организма ни във всяко едно отношение. Но замисляли ли сте се, че ако често хапваме полезни продукти, то не само вътре в организма може да се забележи подобрение, но и във външния ни вид.

Има твърдение, че ако ядем орехи, то мозъчната дейност се стимулирала, защото формата на ядката наподобява тази на мозъка. Ако ядем кашу – подобряваме дейността на бъбреците, като отново се ръководим по сходната форма на двете последни. По същия начин редица продукти са причислявани от различни учени към подобряване вида на косата или кожата, на ноктите или веждите дори.

Всяка една здравословна храна помага за по-добрия ни външен вид – стига само наистина да погледнем сериозно на лечебните свойства на продуктите, които ежедневно ни съпътстват.

Представяме Ви /виж галерията/ няколко от тези магически и леснодостъпни храни, с които може да замените скъпите и помпозни козметики, за стимулиране на красотата си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати