7 ефективни начина да преборите вълчия глад за сладко следобед

1 от 7 Снимки

1. Заменете сладкишите с плодове


В съвременния свят имаме достъп до свежи плодове по всяко време на годината. Възползвайте се от тази възможност, за да изберете именно сочни портокали, мандарини или ябълки в следобедните часове. С тях ще се подсладите, но и ще се освежите цялостност.

Стане ли 15.30 часа, в почти всеки от нас се пробужда силна нужда за сладко, което трудно може да бъде контролирано. Започваме да се оглеждаме за бисквити, вафли, пастички и сме готови да пометем всичко, което ни видят очите.

Първоначално сладкишите ни дават усещане за спокойствие, щастие и енергия, но в последствия започват да се усещат и техните негативни въздействия.

Богатите на преработена захар сладкиши вредят на цялото ни тяло. Тя могат да са причината за безсънието ви вечер, както и за проблеми с теглото, кожата, косата, нотките. Честата консумация на сладкиши се свързва още с образуване на кариеси, лош дъх и други дентални проблеми.

Ето защо е добре непреодолимият глад за сладко да бъде потушен. И макар това да не изглежда никак лесна задача, ако разгледате галерията ни, ще откриете няколко лесни начина, с които да решите проблема си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати