Най-добрите храни за изгаряне на мазнини! Отслабвай хитро

Вода

Въпросът за изгарянето на мазнини е особено важен за хората, които имат наднормено тегло. Той обаче е също толкова определящ и за всички онези, които искат да балансират добре своето хранене и да не претоварват организма си с излишни калории.

Точно такива продукти са тези, които ще изброим, като освен че не добавят излишни килограми, те спомагат за изгарянето на мазнини.

Вода

Ако пиете достатъчно от нея, по-лесно ще премахнете наднормените си килограми. Недостигът на течности [забавя метаболизма и води неминуемо до понижаване нивото на глюкоза в кръвта, до отпадналост и виене на свят.

Зелен чай

Зелен чай

Той не само предотвратява развитието на ракови клетки, но и предпазва организма от сърдечносъдови заболявания, както и спомага метаболизма. Доказано е, че ако изпивате по 5 чаши зелен чай дневно, ще изгорите около 70-80 калории.

Грейпфрут

Грейпфрут

Изследвания показват, че редовната употреба на този цитруса или поне на 150 мл сок от него води до намаляване на теглото с около 2 кг за 2 седмици. Грейпфрутът намалява нивото на инсулин, което пък влияе на охотата към яденето. Естествено, че колкото по-малко ви се яде, толкова по-малко калории ще натрупате.

Канела

Канела

Тя е с натурално сладък вкус и приятен аромат, като дори може да замести рафинираната захар. 1/4 ч.л. канела, приета заедно с храната, спомага за ефективното усвояване на захарта и съответното и понижаване на нивото в кръвта. Знаем, че високата кръвна захар е предпоставка за натрупване на мастни наслоявания.

Обезмаслени млечни продукти

Обезмаслени млечни продукти

Тези продукти снабдяват организма с калций и увеличават производството на хормона калциотрил, който е мощен катализатор в процеса на изгаряне на мазнини.

Белтъчини

Белтъчини

Те са основната база за образуване на мускулна маса, а както е известно, колкото повече е тя, толкова повече мазнини изгаря тялото ни. За усвояването на белтъчини се изразходват повече калории, отколкото за усвояването на въглехидрати и мазнини. Ето защо продукти като пилешки гърди, риба, яйчен белтък, пуешко месо са богати на протеини и са перфектните помощници в борбата за изгаряне на мазнини.

Пикантна храна

Пикантни храни

Колкото и странно да звучи на някои, силните и ароматни подправки също спомагат за изгарянето на мазнини. Те заставят организма да се поти, като при това увеличават сърдечния ритъм, а това, от своя страна, води до ускорен метаболизъм. Разбира се, бъдете внимателни с пържената пикантна храна, с чипса и някои други подобни, които макар и пикантни, няма да помогнат в борбата с излишните килограми.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати