Нелепи грешки, които почти всеки допуска в кухнята

1 от 5 Снимки

1. Не миете чиниите веднага след ядене


Ако след хранене си спестите почистването на съдовете и ги оставите в мивката, тя ще се затрупа и ще настъпи истински хаос. Освен това, ако мръсните чинии и чаши не са накиснати, следите от храна по тях ще засъхнат и това допълнително ще затрудни измиването им.

Кухнята е едно от най-важните пространства във всеки ден. Тъй като съхранението и обработването на храната протича именно в това помещение, е много важно то да бъде достатъчно добре почистено, дезинфекцирано и подредено.

И въпреки че повечето домакини се стараят всичко в кухнята им да е изрядно, често допускат малки грешки, за които дори не си дават сметка. Заради тях затрудняват самите процеси на готвене, както и организацията на съдовете и храната. Отделно заради тези дребни грехове намаляват шансовете си да се представят като идеалните кулинари.

Вижте в нашата галерия кои са тези грешки и се опитайте да не ги правите. Така ще си осигурите по-прегледен вид на кухнята и ще направите работата си много по-приятна и лесна. Освен това ще си спестите и много излишни притеснения.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати