Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Нелепи грешки, които почти всеки допуска в кухнята

Нелепи грешки, които почти всеки допуска в кухнята

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 5 Снимки

2. Не почиствате мивката вечер


Някои хора смятат, че при миенето на чинии е достатъчно само да насапунисат и изплакнат съдовете, но това е огромна заблуда. За да са наистина чисти чиниите и чашите, е важно мивката, в която стоят, също да е идеално измита. Затова експертите по чистота препоръчват след всяко изплакване на съдове в края на деня да бъде дезинфекцирана и мивката.

Кухнята е едно от най-важните пространства във всеки ден. Тъй като съхранението и обработването на храната протича именно в това помещение, е много важно то да бъде достатъчно добре почистено, дезинфекцирано и подредено.

И въпреки че повечето домакини се стараят всичко в кухнята им да е изрядно, често допускат малки грешки, за които дори не си дават сметка. Заради тях затрудняват самите процеси на готвене, както и организацията на съдовете и храната. Отделно заради тези дребни грехове намаляват шансовете си да се представят като идеалните кулинари.

Вижте в нашата галерия кои са тези грешки и се опитайте да не ги правите. Така ще си осигурите по-прегледен вид на кухнята и ще направите работата си много по-приятна и лесна. Освен това ще си спестите и много излишни притеснения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати