gotvach.bg»Статии»Любопитно»Топ 7 на най-вкусните улични храни в България

Топ 7 на най-вкусните улични храни в България

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
95916101k
1 от 7 Снимки

1. Кебапчета и кюфтета


Ароматната скара е неизменна част от всеки български празник, а кебапчетата и кюфтетата са сред почетните гости на всички местни събори и фестивали.
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

Уличната храна е част от кулинарната история и култура на всяка страна. Тя подсказва за продуктите, които се консумират най-много в съответната държава и вкусовите предпочитания на местните.

Храната, която виждаме в будки или сергии по улиците в България, не се сервира в изтънчени сервизи. Обикновено ни я подават в картонена кутия, салфетка, хартия, тарелка или друго пособие за еднократна употреба.

Хапваме я на крак и продължаваме към задачите си. Въпреки това има някаква магия в уличната храна у нас, което я прави вкусна. Именно заради нея много чужденци обикват България и с нетърпение се връщат в страната ни.

Ако още не се досещате кои са тези вкусотии, за които си заслужава да живееш тук, разгледайте нашата галерия. Там сме подредили най-големите кулинарни наслади, които можете да откриете не само по улиците ни, но и при фестивали, събори, панаири, пазари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Еее, защо автора е игнорирал Сладоледа? Захарните петлета? Захарен памук?....
0
0