Днес е Световният ден на замразения йогурт

Днес е Световният ден на замразения йогурт

Днешният ден може да се почерпите с купичка вкусен йогурт, защото този любим на много хора продукт отбелязва своя празник на 6 февруари. Няколко страни по света днес посрещат Световния ден на замразения йогурт.

Дали ще го хапвате в по-сладък или солен вариант зависи единствено от личните ви предпочитания, тъй като замразеният йогурт без проблем може да се превърне в десерт, гарниран с топинг или сметана.

За първи път Денят на замразения йогурт е отбелязан през 1970 година в САЩ, като празнуването е инициирано от компанията H.P Hood Frogurt. Но по това време замразеният йогурт не е бил особено популярен сред американците.

Неговата слава се разраства през 80-те години, защото през това десетилетие в САЩ стават популярни здравословните диети.

И тъй като без сладката си гарнитура замразеният йогурт е здравословен продукт, който по вкус прилича на сладоледа, много бързо става любим на хората, борещи се с излишните килограми.

Днес е Световният ден на замразения йогурт

И днес замразеният йогурт се хапва за десерт, понеже съчетава сладоледа и киселото мляко и в същото време може да е изключително полезен за вашето здраве особено ако го комбинирате с пресни плодове.

Но ако не сте на диета и излишните килограми не ви притесняват, може да опитате замразен йогурт в съчетание с бонбони, бисквити, топинг и ядки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати