Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

Аспержи
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Свежите аспержи са бързи и лесни за готвене и правят всяко ястие малко по-специално. Ето шест прости начина за приготвяне на аспержи, които ще облагородят порциите ви.

1. Аспержи на пара

Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

Аспержите се приготвят в съд за готвене на пара (на пазара има редица съдове и уреди за готвене на пара или ако нямате такъв, винаги може да ги приготвите на водна баня. Готвенето на пара е добър вариант за намаляване на калориите, тъй като изисква малко или никаква мазнина.

2. Варени или бланширани аспержи

Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

Аспержите се готвят много бързо във вряща вода, докато не бъдат напълно или частично варени. Ако не сервирате веднага аспержите, поставете ги в ледена вода, за да спрете готвенето. Така също така ще запази яркозеления цвят. Някои рецепти изискват частично готвене или бланширане на аспержите, заледяване, след това завършване на готвенето по-късно.

Поставете подрязаните аспержи в тиган, достатъчно голям, за да побере аспержите, и достатъчно солена вода, за да ги покриете с около 1/2 инча. Покрийте и изчакайте да заврат. Изцедете варени аспержи и ги поставете в голяма купа или ледена вода.

3. Аспержи на микровълнова

Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

Поставете аспержите в микровълнова фурна с 2 супени лъжици вода. Покрийте и пуснете микровълновата за около 3 минути. Разбъркайте и върнете в микровълнова за още 2 до 3 минути, докато аспержите са твърди, но същевременно и крехки. Изцедете и охладете.

4. Печени аспержи

Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

За този метод поставете аспержите на един слой в плитък съд и ги пригответе във фурната. Високата температура карамелизира естествените захари в аспержите и задълбочава вкуса им. При печенето може да покафенеят и да не изглеждат толкова свежи, колкото когато са задушени или варени. И все пак подобреният аромат си заслужава.

5. Аспержи на тиган

Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

Разтопете маслото в тиган при средно висока температура. Разбъркайте със зехтин (зехтин се слага, за да се запази зеленият им цвят), сол и черен пипер. Добавете чесън в маслото и аспержите и гответе за 10 минути, като обърнете аспержите, за да осигурите равномерно готвене.

6. Аспержи на скара

Как да приготвим аспержите - 6 лесни начина

Високата топлина бързо приготвя аспержите и придава опушен вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати