Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Тази бабина рецепта с черна ряпа лекува кашлицата и болното гърло

Тази бабина рецепта с черна ряпа лекува кашлицата и болното гърло

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Сок от черна ряпа

През зимните месеци, когато имунитетът ни е нисък, а отвсякъде ни атакуват вируси, кашлицата, болното гърло, запушеният нос и високата температура са наши неизменни спътници. Има много начини да се справим с тези неприятни симптоми, но понякога познатите ни лекарства не вършат работа.

Тогава на помощ идва един много старо средство, с който бързо да забравим с всички тези неприятни състояния. Става дума за домашния сок от черна ряпа, който върши чудеса при проблеми на дихателните пътища.

Черната ряпа има мощно антибактериално действие. Освен всичко тя подсилва отслабената имунна система. Нейните свойства са били използвани още от нашите баби, които са извличали сок от черна ряпа при упорита кашлица, ангина, бронхит.

Ето и как да си приготвите сами чудодейния домашен сок от черна ряпа:

Първото, което трябва да направите, е да си набавите черна ряпа. Измийте я добре, след което отрежете капаче от областта, в която се намира дръжката.

От долната част също резнете малко, така че ряпата да може да стои изправена. След това издълбайте дупка в нея, като внимавате да не нарушавате целостта ѝ. Напълнете отвора с качествен мед (не го препълвайте) и поставете обратно капачето.

Оставете ряпата така няколко часа, докато образува сок в отвора. Той е приятен на вкус и е много лековит. Взимайте от него по 1 лъжичка през час и при нужда допълвайте с още мед. Много скоро ще почувствате облекчение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати