Храните се бързо! Ето какви проблеми ви грозят

1 от 3 Снимки

1. Нарушено храносмилане


С бързото хранене може да се появят проблеми в храносмилателния процес, а най-честият е гастроезофагиален рефлукс. В някои случаи се стига до стесняване на хранопровода и трудно преглъщане, а в по-леките фази се стига до хълцане, подуване на корема и газове.

В динамичното ни ежедневие вече все по-често срещано е хората да се хранят по-бързо. Специалистите препоръчват всяка хапка да се дъвче между 7 и 15 секунди. В противен случай могат да се появят сериозни заболявания на храносмилателната система.

С бързото поглъщане на храната, освен че не се наслаждавате на вкуса ѝ, има риск сериозно да навредите на здравето си.

Наблюденията показват, че бързото хранене основно се дължи на средата. Повечето хора днес се хранят на крак, на бюрото или пред телевизора, което предразполага към по-скоростно хранене. Затова, за да се разделите с този вреден навик, осигурете си приятна обстановка за хапване.

Опитайте се също от време на време да се храните сами или когато сте в компания, да избягвате твърде емоционалните разговори. Най-добре си пуснете тиха и бавна музика и се опитайте да се насладите на вкусовете в чинията си.

До какви проблеми може да доведе бързото хранене вижте в нашата галерия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати