Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Това е класацията на 15-те най-вредни храни в България!

Това е класацията на 15-те най-вредни храни в България!

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
23106k
15 от 15 Снимки

15. Мононатриев глутамат


Това е известната съставка, която се влага изключително много за подобряването на вкуса на храните като бульони, вегета, колбаси. Мононатриев глутамат е силна невроотрова, блокира предаването на нервни импулси. Често консумацията на такъв вид храни води до високи натрупвания на веществото в организма и води до сериозни последствия.

В последните години на нашия век и предходния както се развива в техническо отношение промишлеността, така се развива и хранително-вкусовата индустрия. Но дали е в правилна посока - въпросът остава по-скоро отворен?

В тази статия може да видите 15-те най-опасни и най-разпространени вредни храни за нашето здраве /разгледай галерията/. Ако се направи малко усилие от наша страна да не участват в менюто ни за около 1 месец, ще се постигне видим здравословен ефект в кондицията и масата на тялото ни.

Навярно ще се изненадате, че сред най-вредните такива продукти попада и зехтинът. Този уважаван, любим, полезен хранителен продукт, известен със своите здравословни качества, трябва да се употребява основно за салати, ако не е посочено друго на етикета.

Има два вида зехтин - такъв за готвене и салатен. Салатният зехтин, ако се употребява при високи температури, отделя канцерогенни вещества, вредни за нашето тяло. Така че не гответе със зехтин екстра върджин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
53
41
30
21
13
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
23.02.2019 10:12
неможе да се отрече, че има верни неща в статията, но да много малко, пренебрежимо малко, женичката, явно незнае как се приготвят някои нещо и си пише алабализми
5
2
niki
niki
20.02.2018 19:23
Глупости. Особено за маста, която съдържа незаменими аминокиселини и е по-здравословна от олиото.
47
8