Това е най-лютият сладолед на света! Стиска ли ви да го опитате

1 от 2 Снимки
Духът на дявола
Снимка: Techly
Духът на дявола

Ако смятате, че сте опитали всичко, шотландското кафене Олдуич има с какво да ви предизвика. Отскоро там се предлага най-лютият сладолед на света, който бие всички рекорди за пикантна храна.

Сладоледът се серива само ако клиентът предварително е подписал декларация, с която освобождава кафенето от отговорност в случай на здравословен проблем и потвърждава, че е запознат с рисковете от консумацията на подобна храна.

Лютото предизвикателство носи името Respiro del Diavolo или Дъхът на Дявола. Оценено е с 1 569 300 точки по скалата за лютивост на Скови, съобщава британския вестник Метро.

От заведението казват, че за да поръчате този сладолед, трябва да сте навършили 18 години и предварително да прочетете какви рискове крие консумацията на прекалено лютива храна.

Докато приготвят сладоледа, сладкарите носят специални ръкавици. Сладоледът е 500 пъти по-лют от пиперливия сос Табаско. Като цена обаче всеки може да си го позволи, защото струва едва 2 британски лири.

Приготвянето на лютото кулинарно изкушение е започнало в Италия, а рецептата е традиционна за Апенините, като датира от 1936 година. След това рецептата е пренесена в Шотландия, където са големи любители на лютото.

Дъхът на Дявола ще е истинско изпитание за търсячите на интензивни вкусове, а хората, които са го опитали, твърдят, че е истинска експлозия за устата.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати