Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Билков чай Вечна младост от тибетските монаси! Пийте го всеки ден

Билков чай Вечна младост от тибетските монаси! Пийте го всеки ден

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Бреза

Една от тайните за запазване на младостта и красотата е открита през XIV век пр. н. е. от тибетски монаси. За съвременното общество тази рецепта стана достъпна не толкова отдавна. В хода на изучаване на една от книгите беше намерен списък на съставките за приготвянето на чай Вечна младост.

Ето и съставките:

лайка – 100 г

жълт кантарион – 100 г

безсмъртниче – 100 г

брезови пъпки – 100 г

Можете да приготвите колекцията билки сами, като ги събирате в пролетно-летния сезон, но далеч от магистрали, градове и промишлени зони. Ако не ви е възможно, просто купете от билковата аптека по 100 г от сушените билки и разбъркайте добре сухата смес. Съхранявайте в добре затворена кутия.

За да направите една порция чай, трябва да вземете 1 с.л. от сместа и да я добавите към 500 мл вряла вода. Оставете настойката за 30 минути да престои, след което прецедете. Отделете половината от чая и добавете 1 ч.л. мед, разбъркайте и пийте преди лягане.

Не променяйте рецептата, като добавяте или премахвате компоненти!

Останалата половина от чая изпийте сутрин след закуска, като леко го затоплите и добавите мед.

След като изпиете чая вечер, препоръчително е нищо повече да не пиете и приемате. Защото пречистването на тялото, което започва след приема, може да бъде нарушено.

По този начин тибетският чай Вечна младост трябва да се консумира ежедневно, докато сухата смес приключи, а това ще стане за около месец и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати