Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»12 причини, поради които трябва да ядеш повече риба

12 причини, поради които трябва да ядеш повече риба

ЗориЗори
Гуру
5088k
2 от 12 Снимки

2. Намалява риска от болестта на Алцхаймер


Рибата също е от съществено значение за здравето на мозъка ви. Според проучване от 2016 г., публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, повишеното потребление на морски дарове е свързано с по-нисък риск от болестта на Алцхаймер. Изследването установява, че при хората, които консумират риба редовно, има много по-малка вероятност от усложнения в мозъчната функция и появата на мозъчни заболявания.

Рибата е един от най-полезните източници на протеин за вашата диета. Тя е заредена с основни хранителни вещества като омега-3 мастни киселини и е чудесен източник на протеини, за да поддържа тялото ви стройно и мускулите ви силни.

Рибата не само че няма да повлияе на талията ви, но също така ще подпомогне подобряването на основни функции във тялото ви - включително ще подобри функцията на черния дроб, на мозъка, а дори и на качеството и продължителността на съня. Така че се уверете, че включвате достатъчно често риба в диетата си, за да се възползвате от ползите за здравето от консумацията на риба, които ще изброим в тази статия.

Една от тях е, че рибата е доста по-полезна от месото. Американската асоциация на сърцето отбелязва (АНА), че рибата е чудесен източник на протеини без високо съдържание на наситени мазнини, за разлика от много други видове меса. Асоциацията препоръчва да се консумират по две порции риба на седмица, за предпочитане мазни риби, които имат по-високо съдържание на омега-3 мастни киселини.

Установено е също, че консумацията на риба спомага за подсилване на концентрацията и вниманието при юношите. Проучване, публикувано в Nutritional Journal, установява, че ученици на възраст между 14 и 15 години, които консумират мазни риби за сметка на други видове меса, са имали по-високи нива на концентрация в сравнение с връстниците им, които консумират по-малко риба.

Разгледайте галерията и вижте кои са останалите предимства за здравето и настроението, които ще ви донесе редовната консумация на риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати