Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Няколко важни причини да пиеш сок от пъпеш

Няколко важни причини да пиеш сок от пъпеш

Гаспачо от пъпеш

Няма по-добро и вкусно средство за набавяне на витамини от плодовите и зеленчуковите сокове. Говорим за тези, направени от вас, от полезни плодове и зарзавати, а не за съмнителните субстанции, продавани в магазините. Забравете и за химическите добавки, които взимате в аптеките. Ефектът от вкусният фреш е много по-мощен.

Един от най-добрите плодове, с който можете да си набавите богат набор от полезни вещества, е пъпешът. Сокът от вкусния плод има ниско съдържание на калории, успокоява влечението ви към сладко и доставя основните витамини като В и С и минерали като калий, магнезий, калций и цинк. И не само това!

В сока от пъпеш има високо съдържание на разтворими влакна, което спомага за намаляване на високите нива на холестерола. Една чаша от освежаващия сок помага за премахване на плаките, които бързо се освобождават от системата ни.

Този плод помага за укрепването и развитието на здрави кости и зъби, като осигурява необходимия калций за тялото.

Тъй като пъпешът е съставен основно от вода, а сокът на вкусния плод може да доставя на тялото ви важни минерали като калий, магнезий, желязо и цинк, това е най-добрата алтернатива на минералната вода. Плодът е съставен от 90% вода и е перфектното средство за хидратация на тялото.

Пъпешът съдържа също неразтворими влакна, които подпомагат храносмилането. Чаша сок от пъпеш може да излекува почти веднага запека и подуването. Той също така засилва дейността на бъбреците, като ефективно помага да се отървем от токсините.

Хората, които страдат от хипертония, могат да се възползват от предимствата на този сок, тъй като той намалява повишеното кръвно налягане. Причината е, че съдържа калий, който помага за борбата с това състояние.

Проучванията показват, че една чаша сок от пъпеш съдържа 34% от нуждите на витамин С в организма. Този витамин играе важна роля в укрепването и стимулирането на имунната система.

Плодовата напитка съдържа и всички основни минерали и витамини, които са необходими за развитието на здрав плод. Освен това сокът облекчава и други често срещани проблеми на бременността като лошо храносмилане и газове.

Ако все още не сте убедени в ползите от сока от пъпеш, знайте, че той може да ви помогне да отслабнете. Пийте по една чаша всеки ден. Напитката е смятана за един от най-добрите варианти за естественото почистване на организма, което ускорява метаболизма, гори калориите и ви прави по-слаби.

Вижте още:

- Защо тялото обича пъпеши;

- Как да си направим лесен сладолед от пъпеш или диня;

- Пъпеш при бременност - полезен или вреден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати