gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ако пиеш над това количество сок, ще напълнееш!

Ако пиеш над това количество сок, ще напълнееш!

Плодов сок

Може да качите около половин килограм за година, ако прекалявате с количеството плодов сок на ден, предупреждават експерти по здравословното хранене. Има количество от плодовите напитки, което не бива да надвишавате.

Препоръчителната дневна норма плодов сок е 170 милилитра, а ако си позволите повече, бавно и сигурно ще напълняване. Още първата година ще забележите, че сте качили килограми, дори и да спазването здравословен режим на хранене.

Но ако вместо сок хапвате по един плод на ден, ще може по-лесно да отслабнете. До този извод се стигнало след изследване на 49 000 жени над 50-годишна възраст в продължение на 5 години.

Това до голяма степен може да обясни защо средният американец продължава да качва килограми. Повечето от тях продължават да пият плодов сок в големи количества и с това никак не си помага при отслабване, споделя ръководителят на изследването доктор Ауербах от медицинския център Вирджиния Мейсън в Сиатъл.

Плодовите сокове, макар и представяни като полезни, съдържат високо количество захар. В 170 милилитра натурален плодов сок се съдържат до 30 грама захар и до 120 калории.

Експертите добавят и че същества погрешното схващане, че парченцата плодове в соковете съдържат фибри. Това не е така и дори в пулпата има голяма количество плодови захари.

Преди да пиете плодов сок, е препоръчително да хапнете продукт, богат на фибри. Причината е, че фибрите пречат на захарта да влезе бързо в кръвта и да измени метаболизма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати