Джейми Оливър затваря още два ресторанта

Джейми Оливър

Готвачът Джейми Оливър има сериозни финансови проблеми. Именитият кулинар ще затвори два от ресторантите си в Лондон.

Двата водещи ресторанта на популярния готвач влязоха в процедура по несъстоятелност. Единият е барбекю-ресторант на Пикадили стрийт, който ще затвори само една година след повторното му отваряне.

Другият е разположен в близост до катедралата Св. Павел. За щастие той е спасен, след като е откупен за неразкрита сума чрез новосъздадено дъщерно дружество на фирмата на готвача.

Barbecoa St Paul's е купен обратно по силата на така наречената договореност за предварително пакетиране. Това позволява закупуването на най-добрите активи на даден бизнес, преди да бъде обявен в несъстоятелност.

Джейми Оливър затваря още два ресторанта

Оливър, макар и един от най-известните кулинари в света, се оказа длъжник. Според документите той има дългове от 71.5 млн. паунда, които включват 2.2 млн. за заплати на персонала, 30.2 млн. от ипотеки и заеми и 41.3 млн. дължими на хазяи, доставчици и други кредитори. До този момент са покрити само 47 млн. паунда от дълговете чрез заеми от други компании.

През януари 2017 г. веригата заведения на Оливър затвори първите шест италиански ресторанта. Миналият месец Джейми Оливър обяви, че закрива и 12 от 37-те италиански ресторанта. Спасителният план с кредиторите ще му позволи да спаси само част от търговията си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати