Уникално: Създадоха лечебен йогурт с броколи

Уникално: Създадоха лечебен йогурт с броколи

Суперполезен йогурт с броколи скоро ще залее пазарите. Всички любители на здравословното и нискокалорично хранене ликуват.

Учени създадоха суперполезен вид йогурт. Той се прави на базата на броколи. Освен вкусен, той е и лечебен. Зелената иновация може да лекува куп болести и най-вече рак на дебелото черво.

При тестовете с мишки учените са документирали как супер йогуртът убива 75% от туморите им и над 95% от раковите клетки, отгледани лабораторно. Това превръща продукта в невиждана до този момент суперхрана.

В броколите се съдържа противораковият агент сулфорафан. Комбиниран с пробиотиците от йогурта, които поддържат естествения баланс на организмите в храносмилателната система, резултатът е повече от добър.

Уникално: Създадоха лечебен йогурт с броколи

Създатели на уникалната храна са проф. Матю Чанг от Националния университет на Сингапур и сътрудниците му. Те са създали безвредна форма на бактерията Е. коли Нисъл, която е характерна за червата. След това са я превърнали в пробиотик, който се закрепва за раковите клетки и освобождава ензим, превръщащ вещество в броколите и други кръстоцветни в мощен противораков агент. Техниката не е проста, но пък идва с желания ефект.

Йогуртът с броколи скоро ще се появи в търговската мрежа по цял свят. За жалост той е ефикасен само при профилактика на рака на дебелото черво. Въпреки това учените са оптимисти, че в скоро бъдеще ще открият храни, които ще се борят и с вече съществуващ рак.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати