Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Сосове за Пилешки Пържоли

Сосове за Пилешки Пържоли

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484
Пилешки пържоли

Пилешките пържоли можем да овкусим с много и различни сосове. По този начин те ще станат и по-сочни и крехки. Подходящи са сосове с най-различни съставки.

За по-пикантни пилешки пържоли подходящите сосове са тези, които съдържат горчица, къри, соев сос, чесън, лют пипер, сос Табаско и други. Всяка една от тези съставки, придава невероятно пикантен и приятен вкус на пилешките пържоли. Като добавка на пикантните съставки може да използвате мед, защото той придава леко сладникав привкус, но не разваля пикантния вкус. Можете също така да прибавяте и лук и чесън. Те допълнително ще придадат пикантен вкус на месото и соса.

Други подходящи сосове за месо, които правят пилешкото месо крехко и сочно, са сосовете на доматена основа. Например доматен сос с чесън или лук. Ястието става много вкусно и ароматно.

Подходящи са и различни подправки според вкуса Ви. Сол и черен пипер са класическите подправки за тези сосове. Можете също така да прибавите и магданоз, копър или чубрица.

Пилешките пържоли можете приготвите и със сосове на млечна основа - например сос с кисело мляко, сметана и дори с прясно мляко. Също така можете да използвате и пушено или топено сирене. Подходящи подправки са сол, червен пипер, черен пипер, чесън и лук. Тези сосове са по-тежки и мазни, но пък месото е превъзходно на вкус.

Други подходящи сосове са с различни сирена. Можете да приготвите сос от четири сирена. Много вкусни са сосовете със синьо сирене и пармезан. Подходящи подправки са черен пипер, бял пипер и сол.

Още една подходяща група сосове за пилешки пържоли са сосовете с гъби. Подходящо е да им прибавите лимон и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати