Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Яжте тези плодове, ако искате да свалите кръвното

Яжте тези плодове, ако искате да свалите кръвното

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532493
10 от 10 Снимки

10. Сини сливи


Други проучвания сочат, че сушените сини сливи, сушените кайсии и фурми, са препоръчителни за хората с ниско кръвно, защото го нормализират. Дори се препоръчва приготвяне на смес от сушени сливи, ябълки, орехи, сушени кайсии и мед за регулиране на кръвното при хора с ниско кръвно налягане.

Плодовете влияят различно на кръвното налягане. Така според последните проучвания в динята освен калий са открили специфична аминокиселина, която намалява кръвното налягане. Бананите също са богати на калий и затова са задължителна храна за хората с високо кръвно налягане. Според проучвания на американска асоциация, изяждането на 3 кивита дневно понижава кръвното.

За хората с високо кръвно е добре да изяждат 2 банана на ден. Добре е също така да хапват и още 4-5 порции различни плодове, защото така ще си набавят фибри, които също водят до понижаване на кръвното. Освен бананите други подходящи плодове за хора с високо кръвно са кайсии, портокали, киви, манго, фурми, праскови, пъпеш, диня, авокадо, папая, нар, стафиди, грозде.

Интересен факт е, че според някои теории сокът от нар повишава кръвното и е добре да се консумира от хипотоници.

Глогинките или по-точно чаят от глогинки се препоръчва от лекари и билкари при борбата с високото кръвно. В Китай всяко домакинство се възползва от полезните свойства на глогинките. В България можете да ги откриете в китайските магазини или да ги поръчате.

Разгледайте галерията и вижте кои плодове могат да ви помогнат в борбата с високото кръвно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати