Вижте защо трябва по-рядко да пиете плодов чай с лимон

Чай с лимон
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

В студеното време няма нищо по-приятно от топла чаша чай с лимон, но макар че тази комбинация може да е лечебна при настинка и грип, зъболекарите предупреждават да внимавате с изпитото количество.

Причината е, че киселините в плодовия чай с лимон са твърде интензивни и уреждат емайла на зъбите. Увреденият емайл, от друга страна предразполага за по-лесното образуване на кариеси, пише Дейли мейл.

През последните години плодовите чайове станаха много популярни и изместиха билковите чайове по продажби. Повече потребители се привличат към чайовете с парченца плодове, понеже са с по-силен аромат и вкус.

Но зъболекарите казват, че тези плодови напитки в камбинация с резен лимон съдържат 6 пъти по-висока киселинност от лимонената киселина, а това разрушава зъбите.

За да запазите красивата си усмивка, препоръката на зъболекарите е да пиете билков чай.

До този извод се стигнало, след като учени от Кралския колеж в Лондон са изследвали навиците на хранене на две групи от доброволци. Едната група 2 пъти на ден са пиели плодов чай, а другата са пиели билков чай.

Оказало се, че любителите на плодов час са 11 пъти по-застрашени от поява на кариес от другата група, която пиела билков чай.

В заключение учените казват също, че е нужно да внимаваме с количеството на топлите напитки, тъй като топлината уврежда зъбите. С годините предните зъби може да изтънеят от 10 милиметра до 2 милиметра, а възстановяването струва хиляди долари.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати