Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-вкусните и полезни мартенски храни

Най-вкусните и полезни мартенски храни

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 6 Снимки

2. Зелен лук


Освен в свежи салати може да се използва и в най-различни блюда. Бърканите яйца със зелен лук са нещо, което за нищо на света не бива да се лишавате през пролетта.

Без значение в кой сезон от годината се намираме, на пазара вече могат да бъдат открити всякакви храни и пресни плодове и зеленчуци. Така например сигурно сте забелязали, че дори през зимата можете да си купите ягоди, пъпеши и дини, характерни най-вече за летния сезон.

Макар да се отличават с ярки цветове и привлекателен вид, невинаги вкусът им е толкова възхитителен. А и едва ли съдържат всички полезни витамини и минерали като сезонните храни. Съвсем друго си е, когато съответните продукти са отгледани в най-подходящия за тях период.

И въпреки че все още сме далеч от лятото, има достатъчно пролетни храни, които в момента могат да изиграят главна роля на трапезата през месец март.

Разгледайте галерията и си припомнете кои са характерните за месец март храни. Да, в момента няма как да ги откъснете от градината си, но можете да ги намерите в изключително свежо състояние и наситен вкус на пазара.

Така че вижте си кои са пролетните храни и заменете зимното цвекло, ряпа, кисело зеле и туршия с тях. Време е за по-лека и свежа диета, защото скоро лятото отново ще е тук и трябва да сме в добра форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати