Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи гарнитури за скариди

Подходящи гарнитури за скариди

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484

Скаридите можем да приготвим по различни начини. Например можем да ги сварим, задушим или изпечем на скарата.

Подходящи за гарниране на скариди са зеленчуците и дори някои плодове. От зарзавата можете да използвате: краставица, грах, царевица, домати, чери доматчета, броколи, карфиол, бамбук и аспержи.

Също така подходящи са и кромид лук, пресен лук, чесън, лимон, портокалов сок, соев сос, горчица, сметана.

От плодовете успешно можете да комбинирате ананас или пък портокал с някои зеленчуци и отново да направите интересна гарнитура за скариди. Дори мангото, нара и авокадото можете успешно да съчетаете в гарнитура към скаридите.

Например бихте могли да направите скариди на скара и гарнитурата да бъде от краставици и ананас. Също така бихте могли да притогвите гарнитура от моркови, броколи и бамбук и да придадете страхотен завършек на ястието.

Тиквичките също са много подходящи за приготвяне на вкусна гарнитура към скаридите. Можете да им прибавите и ситно нарязан магданоз. Можете да приготвите и само броколи като гарнитура и да ги овкусите с различни подправки.

Скаридите бихте могли да поднесете и с гарнитура от задушен карфиол. Други зеленчуци, подходящи за гарнитура към скаридите са: грахът, царевицата и праз лукът. Чери доматчетата също биха могли да бъдат прекрасна гарнитура към скаридите.

Друга идея за гарнитура на скаридите е сварен или задушен ориз. Бихте могли към ориза да прибавите и зеленчуци като броколи или моркови, гъби, домати и лук. Скаридите можете да съчетаете и с черен ориз или черен ориз с тиквички.

Други храни, подходящи за гарнитура към скаридите, са: елда, киноа, кускус, макарони, нудълс или варени картофи.

Зеленчуковите гарнитури към скаридите можете да овкусите с малко сок от пресен портокал, за да постигнете по-екзотичен вкус.

Скаридите прекрасно се съчетават и с авокадо. Бихте могли да използвате авокадото леко издълбано като купичка и да подредите в него сготвените скаридите.

Скаридите се комбинират и с черен хайвер. Интересна идея е и да ги съчетаете с шоколад.

Бърканите яйца са поредното интересно предложение за гарнитура към скаридите. Скаридите можете да приготвите и с бекон или прошуто към тях. Или пък с кокос, кокосово мляко или кокосови стърготини. Може да опитате и невероятно вкусната комбинация с песто.

За овкусяване на скаридите можете да използвате вино, бира или узо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати