Как да намалим желязото в кръвта

Куркума

За да намалите желязото в кръвта си, трябва да промените начина си на хранене. Зеленият чай, куркумата, розмаринът намаляват усвояването на желязо в кръвта. Затова задължително ги включете в диетата си.

Друга важна стъпка е да ограничите консумацията на месо и други храни, които са богат източник на желязо. Това са например: черен дроб, сьомга, боб, яйца и стриди.

Хапването на сладкиши и подсладени напитки също е свързано със стимулиране усвояването на желязо и затова трябва да ги избягвате. Алкохолът не е позволен, ако искате да намалите желязото в кръвта. При същия проблем избягвайте да консумирате и храни, обогатени с желязо. Такива са например различни видове хляб, бисквити и други зърнени храни.

Как да намалим желязото в кръвта

Не дръжте и не приготвяйте храната си в железни съдове. Това може да се окаже проблем, ако искате да намалите нивото на желязото в кръвта си.

Ако пиете хранителни добавки, обърнете внимание дали съдържат желязо. Ако това е така, ги изключете или заменете с други без желязо. Не пийте витамин С, тъй като той увеличава абсорбирането на желязо в организма.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати