Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Куркума срещу гастрит и колит

Куркума срещу гастрит и колит

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484
Куркума

Куркумата е подправка, която се използва от хилядолетия. Тя има и редица лечебни свойства. Има антибактериално действие и антисептично. Също така притежава и противовъзпалително свойство и е много подходяща за прием при колит. Много е важно да внимавате с количеството на куркумата.

Ако се употребява в големи количества, тя дразни стомаха.

Положителните свойства на куркумата са много. Едно от тях е, че тя има обезболяващо действие. Също така ускорява и обмяната на веществата. Друго положително действие на куркумата е, че пречиства целият организъм. Тя има антиоксиданти и пречиства черният дроб. Куркумата има и антиканцерогенни свойства.

Освен срещу колит куркумата действа прекрасно и при гастрит. Тя съдържа желязо, фосфор, йод, калций, витамини от групата В и други. Също така куркумата съдържа веществото куркумин. Точно това вещество е причината куркумата да има антиоксидантно действие.

В нейния състав влизат още витамините С, К, В2, В3, В6, мастни киселини и други. Има и антибиотични свойства.

Куркумата можете да намерите в различни форми - на прах и на таблетки. Под формата на прах е за предпочитане е да я купувате от биомагазини. А под формата на таблетки я има в аптеките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати