Как да изберем готварска печка?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изберем готварска печка?

Как да изберем готварска печка?

Как да изберем готварска печка?

Когато дойде време да сменим старата си, извехтяла печка с нова, трябва да помислим каква да изберем за нейна достойна заместничка. На първо време трябва да предвидим пространството, с което разполагаме, интериорът в кухнята и разбира се, какво ни е приоритет.

Обикновената електрическа готварска печка, в сравнение с газовата, е по-евтина, но пък топлината във фурната не е равномерно разпределена при някои модели.

Относно котлоните има няколко опции. Единият е керамичният вариант. Те са бързи и за около 30 секунди достигат желаната температура. Но са доста крехки и лесно се надраскват. При тях не е препоръчително използването на силни препарати за почистването им.

Друг вариант са индукционните котлони, ала те са по-скъпи. Също така за тях е наложително използването на определени готварски съдове като тези от чугун, неръждаема и емайлирани стомана. Неподходящи са обикновените метални, керамични, медни и стъклени съдове.

На пазара в момента има голямо разнообразие от всякакви модели и цветове за готварски печки, като най-актуални са ретро електроуредите в ярки багри. Така че, ако следвате модата, можете да се спрете на такъв вариант.

Но ако в дома ви има малки деца, трябва да обърнете най-голямо внимание на безопасността. Вече има печки с двойни стъкла, които щадят малчуганите от изгаряне.

Как да изберем готварска печка?

Друг предпазен механизъм, с които някои фурни разполагат, е заключващ механизъм. Той няма да позволи на детето ви да отвори фурната, докато е гореща. Ето защо подобен модел е много разпространен сред младите майки и домакини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати