Как да изберем готварска печка?
Kako da izaberemo šporet?Как выбрать кухонную плиту?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изберем готварска печка?

Как да изберем готварска печка?

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
1716290
Как да изберем готварска печка?
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

Когато дойде време да сменим старата си, извехтяла печка с нова, трябва да помислим каква да изберем за нейна достойна заместничка. На първо време трябва да предвидим пространството, с което разполагаме, интериорът в кухнята и разбира се, какво ни е приоритет.

Обикновената електрическа готварска печка, в сравнение с газовата, е по-евтина, но пък топлината във фурната не е равномерно разпределена при някои модели.

Относно котлоните има няколко опции. Единият е керамичният вариант. Те са бързи и за около 30 секунди достигат желаната температура. Но са доста крехки и лесно се надраскват. При тях не е препоръчително използването на силни препарати за почистването им.

Друг вариант са индукционните котлони, ала те са по-скъпи. Също така за тях е наложително използването на определени готварски съдове като тези от чугун, неръждаема и емайлирани стомана. Неподходящи са обикновените метални, керамични, медни и стъклени съдове.

На пазара в момента има голямо разнообразие от всякакви модели и цветове за готварски печки, като най-актуални са ретро електроуредите в ярки багри. Така че, ако следвате модата, можете да се спрете на такъв вариант.

Но ако в дома ви има малки деца, трябва да обърнете най-голямо внимание на безопасността. Вече има печки с двойни стъкла, които щадят малчуганите от изгаряне.

Как да изберем готварска печка?

Друг предпазен механизъм, с които някои фурни разполагат, е заключващ механизъм. Той няма да позволи на детето ви да отвори фурната, докато е гореща. Ето защо подобен модел е много разпространен сред младите майки и домакини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати