Съвети при готвенето на фазан

Фазан
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
5.61 лв.
Виж ››

Ястията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано.

Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето си с фазан, можете да откриете много рецепти за приготвянето на тази птица. Преди да пристъпите към тях обаче, е добре да получите няколко важни напътствия.

Почистване

Най-напред е необходимо да преминете през два етапа - това са почистване и рязане на птицата.

Срязването трябва да се извърши отдолу нагоре, като се започне от корема. Следва премахване на пуха. Когато пухът е отстранен, е необходимо фазанът да се обработи върху огън /да се опърли/, а след това да се изплакне добре под течаща вода.

При разрязване първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете ларинкса, гушата и хранопровода. След това отстранете вътрешностите. Действайте много внимателно, за да не повредите червата и жлъчния мехур.

След почистване птицата трябва да се измие добре под топла вода, а после да се изсуши с хартиени салфетки.

Предварително третиране

Много хора не обичат да готвят фазани, защото птицата има особена миризма. Работата е там, че повечето начинаещи готвачи не знаят технологията на обработката, при която лошия мирис изчезва.

Почистената птица трябва да бъде напълно потопена в студена вода за около дванадесет часа. Периодично водата трябва да се сменя. Ще разберете, че месото е готово, когато цветът забележително се промени.

С това третирането не свършва. След накисване птицата се поставя в хладилника в продължение на три часа и така миризмата трябва да се разсее.

Ако сте направили всичко правилно в първите етапи, то приготвената рецепта от вас ще се получи много добре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати