Вълшебен плод решава проблема със световния глад

Вълшебен плод решава проблема със световния глад

Световният глад е един от най-големите проблеми на човечеството. През следващите години той ще става все по-мащабен и се очаква да застраши животът на цялата планета.

Вълшебен плод може да реши въпроса с глада в много страни по света. Това става ясно след години на проучвания и търсения в тази насока.

Британски учени посочиха плода на индийското хлебно дърво като най-доброто решение за ликвидирането на глада в много страни по света. Растението, известно като джакфрут, може да замени много видове зърнени култури. По неговата енергийна стойност той може да се пребори дори със свинското месо.

В зърната на индийското хлебно дърво съдържат голямо количество желязо, белтъци и калций, необходими за пълноценното функциониране на организма.

Вълшебен плод решава проблема със световния глад

За жалост плодовете на джакфрута имат отвратителен вкус, който няма нищо общо с екзотичните си събратя. Те миришат на изгнило и в ястията могат да се използват само частично.

Въпреки лошите вкусови характеристики, джакфрутът може да се превърне в уникално средство за борба с глада. Тези плодове могат да се приготвят по различни начини, да се пекат, пържат и да се използват като компонент от салати. Така вкусът се променя до от приятен до отличен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати