Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Няколко идеи за детски сладки и бисквити

Няколко идеи за детски сладки и бисквити

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
28315

Децата са най-важното нещо в нашия живот. Колкото и да ги обичаме обаче, понякога ни изкарват от равновесие с техните капризи и най-вече нежелание да се хранят здравословно или по-лошият вариант - въобще да ядат. Затова тук сме подготвили няколко идеи за вкусни, но в същото време полезни сладки и бисквитки за деца, подходящи както за ежедневието, така и за по - специални поводи.

Няма дете или човек, който не обича да си похапва сладко. Дори тези от нас, които отричат необходимостта си от сладки храни знаят, че лъжат съзнателно, тъй като да се консумира сладко е полезно и организма го изисква. Разбира се става въпрос за умерени количества.

Ето и нашите предложения:

Овесените ядки са храна, която не всяко дете консумира с удоволствие. Те обаче са изключително полезни. За 100 грама овесени ядки могат да се набавят около 300 калории и цели 11 грама протеини, които са така важни първо, за да ни заситят и второ, защото са необходими за нормалното функциониране на организма. Сладките, които ще Ви предложим, съдържат само три съставки - овесени ядки, банани и кокосови стърготини.

Бананите спомагат за спойката на бисквитите, а кокосът играе ролята на овкусител. Има два начина за направата на това изкушение. Единият от тях е да смесите всички съставки и да подредите в тава, а другият е първо да се смелят ядките и след това да се омесват с банана и кокоса. Вторият вариант гарантира по-фина текстура. Сладките се пекат в умерена фурна за около 20 минути. Няма как да не се харесат на децата, за които са приготвени, тъй като все пак са сладко.

Следващото предложение е за бисквити с канела. Тук няма как да не включите захар, но тя може и дори е препоръчително да бъде кафява, която е една идея по-здравословна от кристалната. Освен канела и захар в рецептата влизат и съставки като брашно, яйца и мед. Това са така наречените Коледни сладки, тъй като медът и канелата са основните продукти, които напомнят на този така любим на всички деца празник. След като се омеси тесто от съставките, то се разточва и се изрязва с подходящи форми за бисквити. След като се изпекат могат да се украсят с домашен крем - пудра захар и масло, но в този случай е препоръчително веднага да се консумират.

Тези бисквити не са толкова диетични, но със сигурност са полезни, предвид това, че всички съставки в тях са необходими на подрастващия организъм.

"Сладки човечета" - те се правят от трохи. За целта може да използвате останал кекс, а може и сами да си направите със смелени овесени ядки, масло и пудра захар. Първият вариант обаче е по - добър, тъй като така няма да изхвърляте останалият кекс, а ще го превърнете в друго кулинарно изкупение. Средата на останалия кекс се натрошава на трохи и се омесва с обезсолено масло. Така се получава нещо като тесто, което трябва да се оформи на топчета.

За да направите снежен човек се взима клечка за зъби или малко по-висока клечка и се правят три топки от тестото. Хубаво се овалват в кокосови стърготини (ако те не могат да полепнат по топчетата, ги намажете с малко разтопено масло) и се забождат на клечката. Вместо кокос може да се използва и пудра захар, но тя твърде бързо ще се овлажни. За очи използвайте маково семе, за нос - парченце праскова или някакъв оранжев плод, а за уста - десертна черешка. От трохите може да направите и други фигурки като баба марта например или футболна топка - тук основна роля играе Вашето въображение, от нас - само идеята.

Сладки от бисквити - за тях ще са Ви необходими някакви чаени бисквити, в зависимост от това какви предпочита детето, малко масло и плод по избор - подходящи са ягоди, малини, къпини и такива, които лесно се намачкват. Съставките се омесват и се правят топчета, които задължително трябва да се оставят в хладилника, за да стегнат. След около 2-3 часа са готови. Стават много вкусни и едновременно с това са полезни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати