Умопомрачително! Вижте кой е най-скъпият шоколадов бонбон в света

1 от 3 Снимки
Шоколадови бонбони

Изложение на луксозни шоколадови изделия се проведе тези дни в Португалия. Абсолютен хит на вкусното събитие бе десерт с цена от точно 9489 долара, който се оказа и най-скъпият шоколадов бонбон в света и попадна в Книгата с рекордите на Гинес.

Уникалният кулинарен шедьовър е дело на сладкаря Даниел Гомеш. Той има формата на диамант. Направен от ядливо 23-каратово злато, бял трюфел, ванилия от Мадагаскар, шафран и други отбрани съставки.

Удивителният бонбон беше представен по време на изложението в също толкова лъскава опаковка. Тя беше изработена от кристали Сваровски и изглеждаше като корона. Редом до скъпото шоколадово изкушение пък седяха и охранители, които следяха за сигурността на най-скъпия бонбон в света.

Сладкото изкушение принадлежи към специална серия, от която са направени едва хиляда подобни екземпляра. Въпреки невероятната си цена десертът вече е намерил своите потребители сред най-влиятелните хора в Русия и ОАЕ.

Предишните най-скъпи бонбони в света са изработка на Фриц Книпшилд от Дания. Те бяха приготвени през миналата година и всеки от тях струваше по 250 долара.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати