Вреден ли е за здравето побелелият шоколад

1 от 4 Снимки

Ако сте любители на шоколадовите блокчета и фигурки, то със сигурност поне веднъж ви се е случвало да се окажете с изделия с избледнял цвят. И макар шоколадът с подобен вид да притеснява потребителите, той всъщност си остава безопасен за консумация.

Това сочи ново проучване на изследователи от Хамбург, които разгледали въпроса детайлно, след като много купувачи изказали притеснението си от избледнелите шоколадови изделия.

Често се случва хората да си купят шоколад, който е в срок на годност, но въпреки това изглежда съмнително. Цветът му не е наситено шоколадов и по него има прашинки с белезникав цвят. В това всъщност няма нищо притеснително, обясняват учените.

Според тях в по-голямата част от случаите това явление се дължи на неподходящите атмосферни условия, при които е държан шоколадът. Това обикновено се случва при съхраняването в студена среда.

За да се избегне този ефект от оцветяване и покупката ви да запази търговския си вид, съхранявайте шоколадовите продукти при температура между 16 и 18 градуса по Целзий. Освен това избягвайте да държите опаковката на дадено изделие отворена дълго време, препоръчват учените.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати