gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Сокове за разхлабване за бебе

Сокове за разхлабване за бебе

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532472
Сокове за разхлабване за бебе
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

Преди да пристъпвате към сокове трябва да прецените ситуацията добре. Стомахът на малките бебета е много нежен и неподготвен за плодови сокове, които биха подействали за разхлабване на бебе.

Ако бебето се храни с адаптирано мляко, то трябва да следите честотата на изхожданията и видa им. Ако има по едно изхождане на ден и не е твърдо, то тогава не прибързвайте с разхлабващите сокове, които биха могли да раздразнят нежната лигавица на стомаха на бебето и да доведат до по-сериозен дискомфорт на малкото бебче.

Ако Вашето бебе е изцяло на кърма, е важно да знаете, че кърмата се усвоява почти на 100 % от организма на бебенцето и е нормално бебето да няма изхождания до 5-7 дни. Някои бебета може дори 10 дни да нямат изхождания, когато са изцяло на кърма. Наблюдавайте бебето и ако то е спокойно и няма признаци за дискомфорт, то тогава бъдете спокойни, че всичко е наред.

Друг много важен момент е да не прибягвате до сокове от плодове, които са силни алергени, като например кайсия, праскова и киви.

Подходящи плодове, от които можете да давате сок на бебе с цел разхлабване са: тиква, сини сливи, ябълка, круша и грозде. Преди да давате сок бихте могли да опитате с пюре от тези плодове, тъй като те са по-щадящи за нежното бебешко коремче. Преди да е навършило 5 месеца, коремчето на малкото бебе не е готово да се справи със сокове. Ако прецените и е много наложително опитайте с пюре или сок, но само, за да стигнете до резултат изхождане и след това избягвайте да давате сокчета до навършване на 5 месеца на бебето.

Сокове за разхлабване за бебе

Ако бебето се храни с адаптирано мляко е важно да му давате да пие повече вода, тъй като при повечето бебета адаптираното мляко води до запек. Бебетата, които са изцяло на кърма, получават достатъчно вода чрез кърмата и не е необходимо да пият допълнително вода.

Когато бебето е на 9-10 месеца бихте могли да правите отвара от овесени ядки. За по-малки бебета не е препоръчително, заради глутена, който се сърържа в тях.

Можете да давате и различни чайчета, които имат разхлабващ ефект. Те са по-щадящи за нежното коремче на малкото бебе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати