За ползите от разтоварващите дни с вода и течности

За ползите от разтоварващите дни с вода и течности

Водата е течност, която е изключително важна и полезна за нашия организъм. На ден е добре да пиете поне 1. 5 литра вода, а през лятото минимум 2. 5 литра вода на ден. Става дума за чиста вода, а не общо количество течности на ден. Соковете, бульоните, супите и други напитки не се броят в това количество.

Приемът на достатъчно количство вода води след себе си редица ползи за организма. Влияе прочистващо и ускорява метаболизма. Водата няма калории и това я прави много подходяща за разтоварващи дни и при борбата с наднорменото тегло.

Друга полза за организма, която вълнува особено много жените е, че когато пиете много вода, кожата Ви изглежда хидратирана, млада и прекрасна. От друга страна недостатъчният прием на вода води до по-рано и бързо появяване на бръчици по кожата. Количеството вода, което пиете се отразява и на видът и здравината на ноктите и на косата. Като цяло можем да кажем, че всички органи и системи в организма се нуждаят от вода, за да функционират правилно и ние да се чустваме добре.

За ползите от разтоварващите дни с вода и течности

Можете да си правите един разтоварващ ден в седмицата на вода и течности. Това ще помогне на тялото Ви да се прочисти и освободи от натрупаните в него токсини. Ще се чувствате много по-жизнени и енергични. Няма да изпитвате дискомфорт в стомаха и ще имате редовен стомах. Все пак е добре да знаете, че след разтоварващият ден не е препоръчително да преяждате. Това може да доведе до неразположения. Добре е да се храните балансирано и 4-5 пъти на ден на малки порции.

Ако всяка седмица си правите един разтоварващ ден на течности и вода, съвсем скоро ще забележите как теглото Ви започва да намалява. Ще се чуствате по-леки и жизнени.

След разтоварващ ден на вода и течности в клетките на организма започва лечебен процес. Тялото ни се прочиства от натрупаните вредни вещества. Кожата ни става по-красива и намаляват бръчките.

В разтоварващ ден не пийте кафе и чай, защото те пречат на излизането на токсините от тялото и забавят процеса на прочистването.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати