Няколко ефикасни упражнения за сваляне на килограми

1 от 4 Снимки

Тънката фигура е не само показател за красота, но и за добрo здраве. Изобилието от нездравословна храна, часове заседнала работа, липсата на чист въздух водят до увеличаване на теглото и появата на различни видове заболявания. Лекарите препоръчват да се правят най-малко 30 минути на ден физически натоварвания.

Посещението на фитнес център изобщо не е необходимо, защото за заетите хора има отлична алтернатива - упражнения за отслабване у дома. Комплекс от ефективни упражнения ще помогне да се поддържа фигурата без много време и пари, а и да намалите стреса и да се освободите от него. Основното е да спортувате редовно.

Начинаещите хора, които нямат опит с фитнеса, трябва да започнат с прости упражнения, които ще помогнат на тялото постепенно да свикне със стреса. Оптималното време за начинаещи е 20 минути. Всички движения трябва да се извършват бавно, без да се използват тежести в началото.

Всяко занимание трябва да започне с разгряване. Тренировка за начинаещи включва следните движения:

плавно въртене на главата (10-15 пъти);

прави ръце напред и нагоре (10-15 пъти);

въртене на таза (8-12 пъти);

кръгове с коленете (10-15 пъти);

скачане на място (10-15 пъти).

Петминутната загрявка подготвя тялото за основния блок от упражнения и помага да се избегнат наранявания. Комплексът за начинаещи, осигуряващ бърза загуба на тегло, включва следните упражнения (броят на повторенията - 15-20 пъти):

Полуклек: изпънати ръце напред.

Напади: алтернативно напред с ляв и десен крак. Важно: Коляното трябва да се огъва под прав ъгъл при натискане.

На ширината на раменете разтворете краката - бавни клекове за 3 преброявания, след това бавно изправяне.

Заемете изходно положение - колянна опора, след което с помощта на дланите си натискайте бавно пода. По време на упражнението гърбът е изправен, работи се само с ръцете. Ако усетите дискомфорт в коленете си, трябва да поставите под тях ниска възглавница или кърпа.

Упражнение за преса: легнете по гръб, сгънете краката в коленете, ръцете прибрани до тялото, бавно повдигайте раменете си, вдишвайте и издишайте. При повдигане трябва да се повдигат само раменете - това довежда до напрежение на коремните мускули.

Повдигане на бедрата: легнете по гръб, поставете ръцете до тялото, повдигнете задните части, правете бързи движения с бедрата нагоре и надолу. При повдигане трябва максимално да компресирате глутеалните мускули.

Тези упражнения са за начинаещи, само за 20 минути и включват натоварване на "проблемните" зони: крака, бедра, ръце и рамене. По време на заниманието се допускат малки почивки, но не повече от 5 минути.

Завършете тренировката с леки, разпускащи упражнения. За да отслабнете вкъщи бързo, е необходимо да се включите в интензивна програма с мощни и аеробни упражнения. Аеробното упражнение води до увеличаване на сърдечната честота - задължително условие за ефективно изгаряне на мазнините. Силовите упражнения спомагат за увеличаване на мускулната маса, от която зависи красивият релеф на фигурата.

Има няколко схеми на домашни тренировки: бягане на открито, танцуване на аеробика, велоаргометър.

На следващия ден - тренировка с по-голяма мощност, която включва упражнения за всички мускулни групи. По време на заниманието = се комбинират мощни и аеробни упражнения. Например, започва се с 5-минутна разходка с велоергометър, а след това се изпълняват коремни упражнения, следващите 5 минути - аеробика, с упражнения за бедрата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати