Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се приготвят свински чревца?

Как се приготвят свински чревца?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532485
Чревца на тиган

Свинските чревца може да приготвим варени, задушени, печени или пържени. Можем да ги изпечем на скара или във фурната. Също така можем да ги задушим на котлона, като предварително сме ги сварили.

Независимо от начина на приготвяне е задължително да измиете много добре свинските чревца, преди да започнете да ги готвите.

Чревцата можете да сварите във вода със сол и оцет, като е добре няколко пъти да смените водата. След това можете да ги задушите или изпържите с различни подправки. Подходящи комбинации са свински чревца с кромид лук или свински чревца с гъби. Също така можете да приготвите чревцата с вино или стафиди. Подходящи са и различни люти подправки като лют червен пипер, черен пипер и други.

Свинските чревца можете да приготвите и на фурна. Отново първо чревцата се измиват много добре и се сваряват. Във водата можете да сложите лук, морков и лимон. След това можете да ги изпечете във фурната с пресен лук, чесън, магданоз и джоджен. Можете да прибавите сол, червен пипер, черен пипер и други подправки.

Свинските чревца можте да приготвите и на скара. Първо сварете чревцата във вода с лук и лимон. След като са готови, ги нарязвате на дълги ивици и ги сложете на скарата. Овкусете с лук, чесън, сол, черен пипер, червен пипер, зехтин и лимонов сок.

Свинските чревца се използват и за приготвянето на различни наденици, суждук, кървавица и бахур. В различните крайща на България се приготвят с различни подправки и състав и по различен начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати