Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи маринати за вкусно чеверме

Подходящи маринати за вкусно чеверме

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532485
Агнешко Чеверме

За да приготвите вкусно агнешко, има много хитринки. Изберете агне, което е на 3-4 месеца, за да бъде месото по-крехко. Месото трябва да е розово, а мазнината бяла. Месото е добре да посолите непосредствено преди да започнете да го готвите. В противен случай рискувате да стане сухо.

За да сготвим сочно ангешко, можем да направим различни маринати, тъй като поначало агнешкото месо е сухо. Много вкусно и крехко става месото, ако го сложите в марината от чесън, сол, олио и различни подправки.

Подходящите подправки за маринати на агнешко са: магданоз, чубрица, девесил, джоджен, мащерка, риган, червен, черен пипер и сол. Други подходящи подправки са: мента, розмарин и босилек, но те придават по-специфичен вкус. Можете да използвате и по-екзотични подправки като кардамон, куркума, индийско орехче, джинджифил и дафинов лист.

За различните маринати можете да използвате зехтин, соев сос, мед, бяло вино, червено вино, лимонов сок, масло, кисело мляко, пресен лук и оцет.

Една лесна класическа марината за агнешко месо е сол и вода в съотношение 1 супена лъжица сол на един литър вода.

Можете да приготвите и различни кисели маринати с лимонов сок, кисело мляко, оцет или вино. В тях месото е добре да стои 3 часа.

Друга подходяща марината за крехко агнешко е от оцет, бахар и магданоз. Месото престоява 2 часа в тази марината. Вкусно агнешко бутче можете да мариновате и с марината от пресен лук, чесън, джоден, чубрица, розмарин, риган, червен пипер и масло. Тази ароматна марината ще придаде страхотен вкус на месото и накрая резултатът след изпичането е вкусна и хрупкава коричка.

Можете да приготвите страхотна марината за чеверме, като смесите желе от червен касис, вино, агнешки бульон, лук, черен пипер и сол. За маринатите можете да използвате и бяло и червено вино.

Друга чудесна идея за марината за черерме е с дижонска горчица, чесън, зехтин, вермут и черен пипер. Агнешкото се намазва и престоява 3-4 часа. Или пък направете нарината от зехтин, джоджен, чесън, червен пипер, черен пипер и сол.

За вкусна марината можете да използвате и смес от зехтин, кисело мляко, чесън, лют червен пипер и малко семена от ким с кориандър (пюрирани).

За марината за вкусно чеверме можете да използвате и соев сос, мед и някои китайски сосове.

Още една прекрасна идея е да направите марината от оцет, чесън на прах и мед. Друг вариант е соев сос, чесън и лайм. Марината можете да приготвите и от зехтин, лимон, мащерка, чесън, риган и розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати