Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо са важни пробиотиците за стомаха?

Защо са важни пробиотиците за стомаха?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532485
Кисело мляко

Пробиотиците са много полезни при различни заболявания. Когато пробиотичните бактерии са недостатъчни в организма, тогава имунната ни система е по-слаба и също така често се появяват проблеми със стомаха.

Пробиотиците възстановяват чревната флора и подсилват имунната ни система. Бактериите в пробиотиците се справят успешно с лошите бактерии в стомаха, стимулират и регулират дейността на стомашно-чревният тракт и стимулират естествените защитни фунции на организма. Приемът на пробиотик пречи на лошите бактерии в стомаха да се развиват и ни предпазва от диария, колит, подуване на корема и стомашни болки.

По време на прием на антибиотик е добре да пиете пробиотик, тъй като в стомаха започва развитието на лоши бактерии. Изберете подходащия пробиотик с помощта на вашият лекар.

Бактериите в пробиотиците са различни. Едни се справят в борбата с лошите бактерии, други стимулират именната система, а трети се грижат за дейността на стомашно чревният тракт. Затова е най-добре да се консултираме със специалист кой пробиотик е най-подходящ за нашето състояние.

Когато пием пробиотик, ние повишаваме нивата на витамините от групата В. Те са отговорни, за да усвояваме правилно хранителните вещества от храните.

При настинка или инфекции на дихателната система, организмът ни ще се справи много по-бързо, ако приемаме пробиотик.

Пробиотиците помагат и при наднормено тегло. Ако хапвате по-мазни храни, това води до развитието на лоши бактерии в стомаха. Пробиотикът ще се справи успешно с този дисбаланс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати