Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи Мезета за Мента

Подходящи Мезета за Мента

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484
Коктейл с мента

Ментата е алкохолна напитка от типа на ликьорите. Пие се в различни комбинации с други видове алкохол или с безалкохолни.

Идеално се комбинира с различни ликьори, ром, водка, джин, вермут, уиски и шампанско. Други подходящи добавки за коктейли с мента са мляко, сметана, безалкохолни (спрайт), различни плодови сокове (сок от ябълка, сок от ананас) и много други комбинации. Коктейлите се правят с много лед и са идеални за лятото. Бихте могли да си направите и разхлаждащ коктейл само с мента и много лед.

Ментата е интересна на вкус напитка и различните хора я комбинират с различни мезета. Вкусът на тази свежа алкохолна напитка се съчетава прекрасно с различни ядки. Те може да се консумират сурови или печени. Много вкусна е комбинацията със захаросани ядки.

Друга подходяща комбинация с ментата е съчетаването ѝ с различни видове сладолед. Бихте могли да я консумирате с плодови сладоледи, с шоколадов или сладолед с вкус на ванилия. Сладоледът можете да консумирате отделно или да го прибавите към коктейл с мента.

Ментата бихте могли да консумирате и с различни салати. Подходящи са салатите с домати, краставици, чушки и други зеленчуци. Още по-подходящи са плодовите салати, особено тези от диня и пъпеш.

Коктейлите с мента можете да съчетавате и с различни сладкиши. Идеални са комбинациите с торти, палачинки и гофрети. Те може да бъдат с различни плодови или сметанови кремове, както и да имат в състава си различни пресни плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати