Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-доброто от турската скара

Най-доброто от турската скара

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532494

Турската скара предлага богато разнообразие от месни специалитети. Различни месни кюфтенца, месни шишове, зеленчукови кюфтета, пилешки флейки, дроб на скара и дори кебапчета. Характерно за турската скара е, че всичко е пикантно, овкусено с много подправки и много вкусно.

Задължително трябва да опитате кебапите. Те се приготвят от смляно месо, след което се пекат на шиш. Има два варианта - лют с повече подправки и без лютиво. Ако е люто се нарича Адана кебап, ако не е люто се казва Урфа. Кебапът може да бъде от агнешко или телешко месо и се сервира с различни салати.

Подходящи са зелена залата, лук, булгур, домати или люти чушлета. В добавка може да си поръчате и тънко турско хлебче, което прилича на палачинка, но е хрупкаво.

Друг популярен специалитет от турската скара е кокореч. Представлява вътрешности, които са увити на стегнато руло в чревца. Пече се на шиш на скара и е много пикантно и вкусно. Подходящите гарнитури са чушка и домат. А подправките са лют червен пипер и риган.

Не пропускайте да опитате и изпечен дроб на скара, така нареченият джигер. Приготвен на дървени въглища има много силен и интересен вкус.

От турската скара не са за изпускане и кюфтенцата. Те са от телешко или агнешко с множество ароматни и люти подправки. Слагат се лук, чесън, люти чушки и червен и черев пипер. Кюфтенцата на много ароматни и вкусни.

Турската скара предлага и кебапчета. Каймата се прави с много и най-различни подправки. Подходящи са кариандър, бахар, кимион, сумак, индийско орехче, чили на прах, както и лук, чесън и магданоз. Каймата престоява, за да поеме аромата и вкуса на подправките и след това се пекат на скара вкусни, ароматни кебапчета на шишчета.

Турската скара предлага и зеленчукови изкушения. Такива са например кюфтенца от тиквички и патладжани. В добавка се слагат сирене, лук, чесън, магданоз, пипер и сол.

Шишчетата от турската скара се приготвят с различни зеленчуци като червена и зелена чушка, лук и се овкусяват с различни подправки и маринати.

Опитайте и вкусните пилешки флейки на скара, овкусени с чесън, чубрица и лимонов сок. Много сочни и невероятно вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати