Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Сосове за пуешко месо

Сосове за пуешко месо

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532484
Пуйка с плодове

Пуешкото месо можем да овкусим с много и най-различни сосове. Те мога да бъдат сладки, сладко-кисели или зеленчукови със сметана.

Подходящи са сосове със сметана, горчица, бяло вино, червено вино, ябълково вино, къри, доматен сос или соев сос. Също така страхотни сосове можете да приготвите и с различни плодове и зеленчуци както поотделно, така и в различни комбинации. Можете да използвате и богато разнообразие от подправки.

Можем да комбинираме прекрасно пуешкото месо с различни сладки сосове. В състава им може да има сладко от боровинки, сладко от праскови или ананас. Можете да използвате и конфитюр от ябълки или компот от ананас. Друга страхотна комбинация е със сладко от портокали.

Можете да направите различни сосове и от сурови плодове. Подходящи са ананас, ябълки, праскови, лимони, портокали, лайм, папая. Можете да приготвите сосове от всеки един от тези плодове или да направите различни комбинации от тях. Подходящи са например ананас, папая и лайм.

От зеленчуците можете да използвате голямо разнообразие към сосовете за пуешко месо. Подходящи са например червени чушки, тиквички, броколи.

Друг много подходящ сос за пуешкото месо е сладко-киселият сос. Можете да го приготвите от соев сос, червена чушка, кайсий или друг сладък плод и различни подправки.

Подходящите подправки за сосовете за пуешко месо са много. Можете да използвате магданоз, пресен лук, пресен чесън, черен пипер, сол, джинднифил, люти чушки, кориандър, салвия, зехтин, оцет, лимонов сок, къри и много други. Освен зехтин в сосовете към пуешкото можете да използвате и масло.

В състава на сосовете за пуешко месо можете да включите и различни бульони. Те могат да бъдат месни или зеленчукови. Подходящ е например пилешкият бульон.

Един прекрасен сос за пуешко месо е например бяло вино, сметана, соев сос и горчица. Можете да прибавите подправки на вкус.

Един екзотичен вариант на сос е с червено вино, сладко от боровинки и портокал.

Гъбен сос също е много подходящ за пуешкото месце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати