След Великденския пост! Вижте правилото за консумация на месо

След Великденския пост! Вижте правилото за консумация на месо

Дългият великденски пост за пречистване на организма ще ви донесе многобройни ползи, но само ако започнете правилно с консумацията на месо. В противен случай може да навредите на здравето си, споделя специалистът по хранене Елена Жекова.

По време на 40-дневното въздържане от месо и животински продукти в човешкия организъм се потиска ензимната секреция. Това е способността на тялото да разгражда храните от животински тип.

Така че, ако веднага след поста започнете с обилна консумация на месо, подлагате организма си на силен стрес.

Това натоварва панкреаса, жлъчката, черния дроб и стомашно-чревния тракт. Може да предизвика гадене, подуване и повръщане, а ако продължите да се храните обилно с месо, ще навредите сериозно на стомаха си.

За да избегнете тези проблеми, специалистът препоръчва в първите дни след поста да ограничите консумацията на месо и месни продукти.

След Великденския пост! Вижте правилото за консумация на месо

Препоръчителното количество е 50 грама на ден, като по този начин плавно и постепенно ще възстановите нормалната ензимна секреция на организма си. Само няколко дни ще са необходими, за да върнете нормалния ензимен поток в тялото си.

Същото се отнася и за консумацията на животински продукти като яйца. Ако през последните седмици сте ги изключвали от менюто си, хапвайте по 1 на ден, докато организмът ви се върне в нормалното си темпо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати