Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Храни, които запичат бебето

Храни, които запичат бебето

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532485

Стомахът на малките дечица е много чувствителен и затова трябва да внимаваме какво им даваме за ядене. Въпреки грижата на мама понякога дечицата страдат от разстройство или запек. Когато стомахчето на бебето е раздразнено, най-добрата храна е кърмата.

Ако бебето е на възраст, когато вече си хапва и пюренца или вече е захранено с всичко, тогава можете да давате банани, бисквити, сухари, сирене, печена ябълка, пюре от морков, пюре от картоф, ориз, грис, макарони, солети.

Можете да давате и чай от шипка. Той също има запичащо действие. Има и готови каши за бебетата, които имат същото действие. Ако не кърмите вашето бебе, можете да му давате и адаптирано мляко. Известен факт е, че адаптираните млека имат запичащо действие при бебетата и малките деца.

Бихте могли да приготвяте различни комбинации, за да постигнете желания ефект. Можете да направите комбинация от моркови и картофи, сварени и пасирани. Също така можете да прибавите и малко сирене към тази комбинация.

За запичане на бебе или малко детенце можете да давате и чай от шипки, оризова вода или чай от джоджен.

Друга подходяща комбинация е натрошени бисквити с намачкан банан - действа безотказно.

Сухари със сирене, сварен ориз с морковче е друга подходяща комбинация. Водата от ориза можете да давате на бебето вместо обикновена чиста вода. Можете да комбинирате и макарони със сирене. Давайте често и солети, и сухарче, които детенцето да гризка.

Ако бебето е под 1 годинка, можете да правите гъста попара с адаптирано мляко, сухари и сирене.

Когато стомахчето на бебето е разстроено, не давайте краве мляко или други млечни продукти. Допустимо е само малко сирене.

В тези периоди е много важно да давате повече вода на детето, за да не се обезводни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати