Най-добрите глазури за торти

Захарна глазура

Сладко, лъскаво, гладко – това е глазурата! Глазурата е не само красива, но и полезна. Благодарение на нея печивото запазва свежестта си по-дълго. Освен това е много лесна за приготвяне, а може и да бъде сравнително евтина.

От продуктите ще са необходими само захар и вода. Това е най-простата захарна глазура. Но има още много рецепти за декорация на десерти. Може да се каже, че колкото са сладкарите по света, толкова са и глазурите.

Глазурата, както и всеки друг продукт, има свои собствени правила и ако ги съблюдавате, тортата винаги ще бъде красива, ароматна и грандиозна.

Белтъчна глазура

Белтъчна глазура

Белтъчната глазура е отлично решение за декориране на сладкиши, бисквити и торти. Белтъците, които ще се използват за глазурата, трябва предварително да се охладят, за да могат да бъдат разбити по-добре. Рецептата е много проста, дори и начинаещ ще се справи, най-важното е да имате миксер.

Необходими продукти:

Яйца-1 бр.

Пудра захар – 120 г

Лимонов сок – 20 мл

Начин на приготвяне:

Белтъка поставете в дълбока купа. С помощта на миксер разбийте белтъка на твърда пяна - бие се с минимална скорост и постепенно се увеличава до максимум.

Пудрата захар се пресява през фино сито. Към белтъчната маса постепенно въвеждайте пудрата захар, без да прекъсвате разбиването. Накрая изсипете лимоновия сок и разбийте довършителните 10 секунди.

Украсете кулинарните си шедьоври!

Жълтъчена глазура

Жълтъчена глазура
Снимка: Севда Андреева

Необходими продукти:

Жълтъци – 2 бр.

Пудра захар – 120 г

Ром/есенция/ - 20 мл

Начин на приготвяне: Пресейте пудрата захар. Прибавете жълтъците и рома. Разбийте до получаване на гладка и лъскава глазура.

Шоколадова глазура

Шоколадова глазура

Необходими продукти:

пудра захар – 60 г

шоколад – 50 г

вода – 2 с.л.

Начин на приготвяне: Сварете водата и захарта до получаване на гъст сироп. Залейте с горещия сироп шоколада. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и стане течен. Глазурата се използва, докато е топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати